יפוי כוח מתמשך

זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו בכל רגע נתון – תאונה, מחלה, אסון או פשוט מפאת גיל וזיקנה, אנו עלולים למצוא את עצמנו במצב של חוסר יכולת לתפקד ולקבל החלטות הנדרשות לנו בחיי היומיום, באופן זמני או קבוע.

מי מחליט מה קורה אתנו? מי יכול לקבל החלטות רפואיות בשמנו? מי יכול לקבל החלטות כלכליות בשמנו? מי מבטיח שדברים יתנהלו בדרך שבה היינו רוצים אותם?

עד לאחרונה נדרשו המקורבים לנו, במקרה כאמור, לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופסות עבורנו אלא שלפרוצדורה זו מספר חסרונות מהותיים:

א.  מדובר בהליך משפטי המצריך הגשת תובענה לבית המשפט והכרעה שיפוטית, כאשר לעיתים מדובר בצורך דחוף, ואף קריטי (לדוג’, בשל צורך לניתוח וטיפול רפואי דחוף).

ב. מדובר בהליך פרוצדוראלי מורכב (הכרוך, בין היתר, בהתערבות עובד סוציאלי והכנת תסקיר) ויקר יותר, בצורה משמעותית, מהחלפה האפשרית הקיימת כיום – יפויי כח מתמשך.

ג.  מקרה של מחלוקת בין המקורבים לנו, האפוטרופוס נקבע על ידי בית המשפט אשר נוהג למנות אפוטרופוס חיצוני/ניטראלי (בד”כ עורך דין חיצוני או עמותה ייעודית שהוקמה לצורך כך), אלא שאז ההליך יקר עוד יותר.

ד. האפוטרופוס שממונה עלינו נדרש למעמסה פרוצדוראלית רבה וחובת הגשת דו”חות תקופתיים לאפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, גם כאשר מדובר באפוטרופוס שהינו קרוב משפחה.

חסרונותיו של הליך מינוי האפוטרופסות מתעוררים דווקא בעת שיש צורך בפעולה דחופה, כאשר בני המשפחה נמצאים גם כך במצוקה בגלל מצבנו.

דווקא אז, במקום להתפנות להתמודד עם המצב אליו נקלענו, צריכים קרובי משפחתנו לפנות לעו”ד שיטפל עבורם במינוי האפוטרופוס עבורנו, הליך אשר עלול להתברר כבירוקרטי, מורכב ויקר בהרבה מהמצופה.

האם אפשר אחרת? בהחלט!!!

יש להניח כי כל אחד מאיתנו היה רוצה לקבוע, מראש, מי ייקבע וכיצד יתנהלו המשך חיינו, אם חס וחלילה ניקלע לצרה, וכל זאת, מבלי להקשות על מי שנדרש לטפל בנו. היום, אנחנו יכולים לעשות זאת בקלות.

מה זה יפוי כח מתמשך?

ייפוי כח מתמשך הוא כלי משפטי, פשוט וחדש (יחסית), המהווה את הדרך הטובה והזולה ביותר לדאוג לעתידנו תוך התחשבות בקרובים לנו, למקרה שנאבד, חלילה, בעתיד את היכולת המנטאלית או הפיזית ואת שיקול הדעת לקבל החלטות עבור עצמנו.
במסגרת יפויי הכוח המתמשך יכול כל אדם לקבוע, מראש, מיהם האנשים (בני משפחה או אחרים) אשר עליהם הוא סומך, ומבקש מהם לקבל בשמו החלטות למקרה שהוא יאבד, חלילה, את שיקול הדעת והכשירות המשפטית לקבל בעצמו החלטות הקשורות לעצמו.
במסגרת יפויי הכוח המתמשך יכול כל אדם לקבוע מראש הנחיות והוראות למי שמינה מראש לגבי האופן שבו הוא מבקש שינהגו בו (עניינים אישיים), בבריאותו (עניינים בריאותיים) וברכושו (עניינים כלכליים, פיננסים ורכוש).
החתימה על יפויי כח מתמשך מקלה גם על מיופה הכח שבחרנו, אשר יודע מראש, מהם רצונותינו, ובנוסף לכך, הוא פנוי לדאוג לעניינים אשר באמת נדרשים לנו מבלי צורך בהליכים משפטיים ובפיקוח בירוקרטי של פקידי מחלקת האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים.
• חתימה על ייפוי כח מתמשך מבטיחה שמי שיטפל בנו בעת צרה יהיה אדם אשר עליו אנחנו סומכים ואשר נבחר על ידנו מראש.

• החתימה על יפויי הכוח המתמשך מעניקה ביטחון שההחלטות שיתקבלו עבורנו יהיו בהתאם להנחיות שאנחנו קבענו מראש.

• תכנון מוקדם יכול להפוך את החיים שלנו לפשוטים יותר לנו וליקירנו בשעות הקשות שאנו עלולים, חלילה, להקלע אליהם.

• יש לזכור: מינוי אפוטרופוס הוא ברירת המחדל, שתחול על כל אדם שלא יחתום, מבעוד מועד, על יפוי כח מתמשך.


למרבה הצער, אף אחד מאיתנו לא יודע מתי הוא ימצא את עצמו במצב שכזה, והלוואי ולעולם לא יהיה בו צורך. אבל כשבפעולה אחת קטנה, ניתן להמשיך לחיות בראש שקט שיהיה מי שידאג לך ושדאגת לסובביך, במקרה קיצון, כדאי מאד לנצל את ההזדמנות.
חשוב לדעת – רק עורך דין שעבר הכשרה מתאימה רשאי לערוך ולהחתים על ייפוי כח מתמשך. עו”ד יאיר סלע הוא אחד מהם.
אני מזמין אתכם לפנות אלי על מנת “להקדים תרופה למכה” ולמנוע קשיים עתידיים אשר, חלילה, צפויים לכל אחד מאיתנו, בכדי להקל ולצלוח ימים קשים יותר, ברוגע, בביטחון ובתכנון מראש.

צרו עימי קשר עוד היום לייעוץ ראשוני: 077-4048451, 052-5665105